Ylonn

YIONN producten zijn verzorging- en scheerproducten gebaseerd op de bewezen helende krachten van natuurlijke ingrediënten zoals rozenwater, kamferolie, moerbei, zaad van de zonnebloem, amandel olie en kamille.

Alle YIONN producten zijn vrij van harde sulfaten, parabenen en onnodige extra toevoegingen zoals kunstmatig parfum. Hierdoor is de kans op vervelende huidreacties minimaal.

YlONN is een 5-staps scheerroutine voor wie wil scheren zonder irritatie.

Scheren, het lijkt zo’n simpele klus.

Je hebt alleen een scheermes en scheerschuim nodig, toch?
Als je na het scheren vaak last hebt van jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes en ontstekingen dan weet je dat het niet zo simpel is.

De huid heeft wat meer aandacht nodig voor, tijdens en na het scheren. Met behulp van een simpele scheerroutine – die je opneemt in je dagelijkse verzorging – kun je voorgoed afscheid nemen van scheerirritatie.
Hoe je dat precies doet, leggen we hier uit.
De volledige YIONN scheerroutine bestaat uit 5 stappen: reinigen, beschermen, scheren, kalmeren en voorkomen.

Stap 1: Reinig je huid met een natuurlijke scrub.

Voordat je je scheermes pakt is het belangrijk om je huid voor te bereiden. Door middel van scrubben verwijder je dode huidcellen, vuil en bacteriën.
Door deze eerst te verwijderen verklein je de kans dat ongewenste indringers je huid binnendringen na het scheren. Want, door te scheren maak je minuscule wondjes in je huid. En ook al zijn ze klein, de kans bestaat dat dode huidcellen, achtergebleven vuil of bacteriën voor irritatie of een ontsteking zorgen.  

Voor een effectieve scrubbeurt heeft YIONN een natuurlijke 2-in-1 scrub en peeling ontwikkelt: KJARR. De scrub is plasticvrij, vegan en heeft dankzij de basis van sheabutter een heerlijk volle en zachte structuur.

Stap 2: Bescherm met een transparante scheercrème.

Na het scrubben is je huid klaar voor het scheren. Tijdens het scheren is het echter wel noodzakelijk om je huid te beschermen. Dit doe je door middel van een scheercrème.
Door een scheercrème te gebruiken leg je een dun beschermlaagje op je huid. Dit voorkomt wondjes en bovendien wordt je huid gevoed tijdens het scheren. Zorg er altijd voor dat je scheercrème transparant is. Zo kun je goed zien wat je doet en voorkom je vervelende snijwondjes.

Voor tijdens het scheren heeft YIONN een lijn hypoallergene scheercrèmes ontwikkelt: de YIONN cream shave. De scheercrèmes zijn transparant, zeepvrij en verkrijgbaar in verschillende geuren.

Stap 3: Scheer met een single-blade scheermes.

Als je scheren serieus wilt aanpakken is het noodzakelijk om afscheid te nemen van plastic wegwerpmesjes. Door over te stappen op een single-blade scheermes ben je niet alleen duurzaam bezig, je doet er ook je huid een groot plezier mee.
De mesjes van een single-blade scheermes zijn vervangbaar en dus kun je kiezen voor mesjes die qua scherpte afgestemd zijn op jouw zachte vrouwenhuid.
Een single-blade scheermes scheert bovendien dichter op je huid waardoor haartjes zonder problemen worden geschoren, zonder de haar te beschadigen of scheuren. Dit voorkomt ingegroeide haartjes.

Je hoeft slechts eenmalig te investeren in een single-blade scheermes, want je hoeft alleen het scheerblad na verloop van tijd te vervangen.

Stap 4: Kalmeer je huid na het scheren met een aftershave balsem.

Ook na het scheren heeft je huid extra aandacht nodig om scheerirritatie te voorkomen. Je verzorgt je huid na het scheren met een aftershave balsem.
Deze bevat ingrediënten die je huid helpen herstellen en jeuk, een rode huid en een brandend gevoel voorkomen. Ook hydrateert een goede aftershave balsem je huid, zodat deze beter in staat is om te herstellen na een scheerbeurt.

Voor het verzorgen van je huid na het scheren heeft YIONN een aftershave balsem ontwikkelt die is afgestemd op de gevoelige, vrouwenhuid: NÁINN. De balsem bevat vitamine E, muntolie en aloë vera én is geheel parfumvrij. 

Stap 5: Voorkom irritatie en verzorg je huid met een after care lotion.

Niet alleen voor en na een scheerbeurt heeft je huid extra aandacht nodig als je probleemloos wilt kunnen scheren. Ook in je dagelijkse verzorging vraagt je huid om verzorging. Dit doe je met behulp van een aftercare lotion.
Een aftercare lotion heeft verschillende functies. Zo worden dagelijks dode huidcellen effectief verwijderd, zodat haartjes na het scheren zonder blokkades weer uit je huid kunnen groeien. Hiermee voorkom je ingegroeide haartjes.
Ook heeft een aftercare lotion een jeukstillende werking en egaliseert het de huid (waardoor rode bultjes verdwijnen).

YIONN heeft een unieke aftercare lotion op basis van rozenwater ontwikkeld die na 3 weken dagelijks gebruik naar behoefte kan worden gebruikt: RAKA. De lotion is verrijkt met natuurlijke ingrediënten zoals wilgenbast en kamferolie die de huid helpen herstellen Heb je naast scheerirritatie ook last van huidverkleuringen? Dan kun je ook de aftercare lotion RÓA gebruiken. Deze natuurlijke aftercare lotion bevat moerbei wat helpt lichte, bestaande verkleuringen te verminderen en nieuwe verkleuringen te voorkomen.